Det mange ikke vet er at mose i plen kommer som regel av flere ting, for det første lite næring, mange hiver på litt kalk og gjødsel på snøen oppå plena om våren og tror da har de gitt den nok næring den sesongen, men sånn er det ikke. Plenen trenger jevn tilførsel av næring gjennom hele vekstsesongen.
 
Vi pleier å gjødsle på våren når snøen har smeltet, så venter jeg til jeg har slått den første gang og så kaster jeg på kalksalpeter. Det er rent Nitrogen som gir den en fin grønn farge og fremmer veksten, så venter jeg i 14 dager og så hiver jeg på fullgjødsel  igjen.
 
Noe som er like viktig som næring til plen er klippe høyde, mange stiller klippern langt nede for å slippe å klippe så ofte, med det resultat at plenenblir barbert viss steder noe som igjen medfører mose. Gjødsler du plenen din som jeg har sagt og stiller opp klippern din trenger du sjelden å gå på med utstyr for å fjerne mosei plenen.
 
Gresset vil få overtaket å kvele mosen,i  hete perioder still klippern på 5-7 cm, da er det bedre rustet mot heten, og ellers rundt 5 cm.

Please click here if this helped you.
0 people found this helpful.


Category: Svar på vanlige spørsmål fra våre kunder

← FAQ ->> Anleggsgartnertjenester